luni, 25 ianuarie 2016

:(((

Cinci indicatori care arată în ce prăpastie este România, cinci indicatori ce trebuie să fie un „must have“ al noului guvern


20 nov 2015Autor: Adelina Mihai
Două milioane de gospodării din şapte milioane nu sunt racordate la sistemul de canalizare, o treime din populaţia aptă de muncă este pierdută în statistici la „alte categorii“, deficitul fodului de pensii ajunge la 40%, unu din trei absolvenţi nu trece de bacalaureat. Abia astfel de statistici indică ce uriaşă este distanţa între ce vrea România să fie şi ce este de fapt. 

Guvernul Cioloş, proaspăt instalat, spune că, având un mandat limitat, se va con­centra pe doar câteva pro­iecte majore, dar în aşa fel încât să facă drumul fără întoarcere. Creş­terea ratei de ocupare a populaţiei, ate­nua-rea deficitului la fondul de pensii, creşterea calităţii pregătirii elevilor, un plan de lucru pentru rezolvarea problemelor demogra­fice sunt doar o mică parte din problemele la care guvernul trebuie să mediteze.
ZF ridică în faţa guver­nului Cioloş - care ieri a avut prima sa şedinţă - cinci pro­bleme pentru care trebuie să se construiască scheme de îmbunătăţire, care să fie conti­nuate şi în guvernările viitoare: 2,6 milioane de români ocupaţi cu agricultura de sub­zis­tenţă, 20 mld. lei deficit la pensii, 33% din­tre absolvenţii de liceu nu iau bacalau­reatul, rata fertilităţii de 1,3 copii la o femeie şi peste 2 milioane de gospodării care nu sunt conectate la sistemele de apă şi ca­nalizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu