miercuri, 10 august 2016

Clar :)))

Cea mai rapidă revoluţie din economie: În trei ani, toată România va avea un smartphone, ceea ce va schimba foarte multe lucruri în business


astăzi, 00:07Autor: Ioana Nita




Piaţa de smartphone-uri se îndreaptă spre 4,2 milioane de unităţi în 2016, plus 20% faţă de anul trecut. În acest ritm, în circa 3 ani, fiecare român va avea un smartphone.
Vânzările de smartphone-uri au înregistrat un avans de 20% în primul semestru al anului, ajungând la 1,5 milioane de unităţi, cât în tot anul 2013. Gradul de penetrare al smartphone-urilor în rândul populaţiei se situează în prezent la 50%, ceea ce înseamnă că aproximativ 10 milioane de români utilizează un telefon mobil inteligent. În condiţiile în care ritmul actual de creştere se va menţine, rata de penetrare a smartphone-urilor va ajunge la 100% în România până în 2020.
„În prezent circa ju­mă­ta­te din totalul utiliza­torilor de te­le­fonie mobilă din Ro­mânia fo­losesc un smart­phone. Ţi­nând cont de rit­mul accele­rat de adopţie al smartphone-uri­lor, proba­bil în circa 3 ani, ma­ximum patru ani, rata de pene­tra­re se va în­drepta către 100%. Aceasta nu va atinge nici­odată 100% pen­tru că mereu vor exista şi utilizatori de «feature phones»“, a declarat Cristian Cojocaru, şeful diviziei de telecom a Samsung România, subsidiara locală a celui mai mare producător de telefoane mobile din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu