Cinci indicatori care arată în ce prăpastie este România, cinci indicatori ce trebuie să fie un „must have“ al noului guvern
20 nov 2015
Două milioane de gospodării din şapte milioane nu sunt racordate la sistemul de canalizare, o treime din populaţia aptă de muncă este pierdută în statistici la „alte categorii“, deficitul fodului de pensii ajunge la 40%, unu din trei absolvenţi nu trece de bacalaureat. Abia astfel de statistici indică ce uriaşă este distanţa între ce vrea România să fie şi ce este de fapt.
Guvernul Cioloş, proaspăt instalat, spune că, având un mandat limitat, se va concentra pe doar câteva proiecte majore, dar în aşa fel încât să facă drumul fără întoarcere. Creşterea ratei de ocupare a populaţiei, atenua-rea deficitului la fondul de pensii, creşterea calităţii pregătirii elevilor, un plan de lucru pentru rezolvarea problemelor demografice sunt doar o mică parte din problemele la care guvernul trebuie să mediteze.
ZF ridică în faţa guvernului Cioloş - care ieri a avut prima sa şedinţă - cinci probleme pentru care trebuie să se construiască scheme de îmbunătăţire, care să fie continuate şi în guvernările viitoare: 2,6 milioane de români ocupaţi cu agricultura de subzistenţă, 20 mld. lei deficit la pensii, 33% dintre absolvenţii de liceu nu iau bacalaureatul, rata fertilităţii de 1,3 copii la o femeie şi peste 2 milioane de gospodării care nu sunt conectate la sistemele de apă şi canalizare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu