vineri, 2 iulie 2021

Care e mișcarea cu Fondul Public Perpetuu "UNIREA" ?

Fondul Public perpetuu ”UNIREA” va prelua ca proprietate publică toate unitățile de interes strategic din energie, resurse naturale, transporturi, etc. și va dezvolta obiective economice de mare importanță pentru interesul național în această perioadă de criză și în anii grei care vor urma.

Ca formă de organizare Fondul Public perpetuu ”UNIREA” seamănă mult cu o regie autonomă, deci nimic nou, însă capitalul social nu este deținut de stat fiind enunțat ca public, perpetuu și netranzacționabil, activele sale sunt netranzacționabile, obiectivele industriale deținute fiind de importanță vitală pentru siguranța națională, iar profitul neinvestit rezultat se adaugă la pensia de stat nediscriminatorie și se acordă tuturor cetățenilor indiferent de vârstă și alte venituri cu condiția să fi locuit in țară în perioada de raportare a profitului distribuit.

Ce înseamnă asta ?

Înseamnă că Fondul Public perpetuu ”UNIREA” va acumula cu adevărat moștenirea pentru generațiile viitoare, activele sale proprietate publică fiind netranzacționabile, iar finanțarea fiind posibilă doar prin emitere de obligațiuni care pot fi achiziționate de stat sau tranzacționate pe piața liberă în egală măsură.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu